NU.nl – De Ballentent® beste café van Rotterdam

17 november 2015
De Ballentent® is verkozen tot het beste café van Rotterdam. In totaal hebben zeven Rotterdamse café’s een plek gekregen in de Misset Horeca top 100. De Ballentent® staat in de landelijke ranglijst op plaats 32, gevolgd door Nieuw Rotterdams Café op plek 36 en Janssen en van Dijk op 37. Ook Van Zanten, Dudok, De Witte Aap en Verhip zijn in de top 100 terug te vinden.

De horecazaken worden in drie rondes beoordeeld. Eerst krijgen alle ingeschreven cafés bezoek van een zogenaamde mystery visitor, waarna de 125 beste café’s een aangekondigd bezoek van de vakjury mochten verwachten.

Als laatste had de hoofdjury een beslissend oordeel. De uiteindelijke lijst werd maandagavond bekend gemaakt in Studio 21 te Hilversum.

Winnaar van de verkiezing is café In den Bockenreyder uit Esbeek.