DE HAVENKROEG VAN ROTTERDAM


Café De Ballentent® aan de Parkkade in Rotterdam is door een onafhankelijke jury van Rotterdamse journalisten, kunstenaars, politici en mensen uit het havenbedrijfsleven uitgeroepen tot ‘de havenkroeg van het jaar 1997′.

De prijs is ingesteld door het begin dit jaar opgerichte ‘Slauerhoff Genootschap ter Instandhouding van Rotterdamse Havenkroegen’. Dit genootschap heeft zich ten doel gesteld de kwaliteit van het teruglopende aantal Rotterdamse havenkroegen op te voeren door jaarlijks een trofee uit te reiken aan die kroeg die zich naar de mening van de genootschapsleden het beste aan een aantal kwalificaties voldoet. De elf leden hebben de afgelopen maanden zo’n veertig potentiële havenkroegen, alle op Rotterdams grondgebied, bezocht en gejureerd.
De cafés die voor de prijs in aanmerking komen moeten aan of dichtbij het (haven)water liggen en bovendien een (liefst zo groot mogelijke) maritieme aankleding hebben. Van belang zijn ook de sfeer, de bezoekers, de ambiance, de originaliteit, de prijzen en de kwaliteit van het gebodene.
De trofee is genoemd naar dichter/schrijver/scheepsarts Jan Slauerhoff (1898-1936). Zij wordt jaarlijks uitgereikt op of omstreeks de sterfdag van Slauerhoff (dat was 5 oktober 1936). Slauerhoff heeft een reeks prach–tige verhalen geschreven over zijn ervaringen in talloze havens.
Eigenaar Marius Lambermon van De Ballentent® krijgt dinsdagavond 7 oktober als eerste de Slauerhoff Trofee uitgereikt door havenwethouder Herman van den Muijsenberg, die beschermheer van het genootschap is.
Marius Lambermon is al veertien jaar eigenaar van De Ballentent®. Daarvóór was hij uitbater van bekende Rotterdamse buurtkroegen als Café Boekhout, ‘t Spinnewiel en strandtent Marius in Hoek van Holland.
Artikel uit het Rotterdams Dagblad

RESERVEREN


Het is niet mogelijk om te reserveren voor het buitenterras. Bij reserveringen van 8 of meer personen, heeft u de keuze uit maximaal 3 gerechten van de kaart.

  ADRES EN CONTACT


  De Ballentent®
  Parkkade 1
  3016 GN Rotterdam
  Nederland

  Telefoon en e-mail
  010 436 0462
  info@deballentent.nl